Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az időről képes leírás - Óra.tlap.hu
részletek »

Az időről - Óra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ora.tlap.hu » Az időről
Keresés
Találatok száma - 8 db
Az idő rövid története

Az idő rövid története

Az angol szerző ugyanannak a tanszéknek a vezetője Cambridge-ben, amely valamikor Sir Isaac Newtoné volt. Teljesítményét Einsteinével veti össze a tudományos közvélemény. Hawking az Univerzum keletkezésének és megszűnésének, a fekete lyukaknak, a térnek, az időnek, a téridőnek a kutatója. Könyve olvasmányosan, szellemesen foglalja össze a 'teremtés' legfontosabb kérdéseit.

Az idő talánya

Az idő talánya

'A természettudomány absztrakt időfogalma eltér az idő mint eseménysor hétköznapi, szubjektív tapasztalatától. Eszerint az idő a világegyetem önálló dimenziója.' A folytatást olvassa el a honlapon!

Az óra és az idő

Az óra és az idő

Miért forog minden az idő körül? Miért vannak napok és éjszakák? Miért vannak évszakok? Mióta mérjük az időt? Ki mutatja a percet? Mi az a digitális óra? Mi meddig tart? A gyerekek ezernyi kérdésére válaszol ez a színes, izgalmas, érdekes, rengeteg hasznos információt tartalmazó, könnyen olvasható, játékos kötet.

Elfogy az idő az univerzumban?

Elfogy az idő az univerzumban?

Elfogy az idő az univerzumban? - Spanyol fizikusok elmélete szerint a világegyetem nem felrobban majd, hanem megáll, mert elfogy az idő. Ennek bővebb leírását találja meg az Index oldalán. Olvasák el, érdekes.

Idő

Idő

'Világunkban az egyetlen állandó a változás maga. A világmindenség nem rögzített valami, összetevő részei a húroktól a galaxisokig állandó mozgásban vannak, változnak és fejlődnek. Az idő e változás értelmezésére és mérésére kialakult fogalom. A megfigyelés tárgyai időben különböző állapotokban találhatók, melyeket azok múlt-, jelen- és jövőbeni állapotának tekintünk.' Olvassa tovább a honlapon!

Mi az idő? Rajta, kérdezz!

Mi az idő? Rajta, kérdezz!

'Az idő és tér mindig foglalkoztatta az embert. Az alábbi részlet XX. századi írója éppúgy töprengett rajta, mint kétezer esztendő sok más gondolkodója. A történelem során a térre és időre vonatkozó tudományos ismeretek fejlődése váltotta ki a legnagyobb izgalmat a nagyközönség körében, a leghevesebb reakciót a visszahúzó erők részéről.'

Óraszoftver

Óraszoftver

óraszoftver : Ingyenes óra szoftver. Mindenki számára egyszerűen letölthető az oldalról ez a látványos digitális óra, ami akár egy egész képernyőt is betöltheti.Ajánlom mindenkinek aki szereti a nagy digitális órákat.

Sulinet: Mi az idő?

Sulinet: Mi az idő?

'A kérdés nagyon egyszerűnek tűnik, hisz minden gyermek rögtön tud válaszolni rá. Amikor viszont azt várjuk, hogy teljesen kielégítő választ kapjunk, még a legképzettebb tudósok is zavarba jönnek. A természettudományok alapja az időmérés, hisz a különböző élő és élettelen folyamatok csak akkor vizsgálhatók, ha közben az általunk lényegesnek tartott tényezőket valamilyen jól meghatározott objektumhoz (például az időpontokhoz) rögzíthetjük. Ha egy csillagászt kérdezünk az időről, számára az Univerzum évmilliárdokban mérhető történelme határozza meg a léptéket. A fizikusok és a mérnökök számára már a másodperc milliárd része jelenti azt az egységet, amivel dolgoznak. A biológusok tapasztalatai alapján, az állatok és a növények is mérik az időt, már az egysejtű szervezetek is valamiféle biológiai órára vannak utalva, hogy önmagukkal és a környezetükkel szinkronban lehessenek. A pszichológus válasza a kérdésre: Az idő a tudat aspektusa; segítségével rendszerezzük tapasztalatainkat. ' A folytatást olvassa el a honlapon!

Tuti menü